Persediaan bersalin

Hi, saya ade GBS dan nurse ckp baby akan dimasukkan ke NICU untuk pantauan.. boleh mommy2 share dp persediaan barang baby perlu ke bawak baju baby lebih dp sehelai and agak2 pampers nk kne bawak berapa bnyk? Sorry first baby.. so risau laki xleh nk ade skli n takot xlarat nk bawak brg berlebihan..thx mommy 😘😘

1 Balas

Biasanya kalau baby kena tahan wad, diorg akan pakaikan baju baby hospital. Pampers mmg perlu bawak banyak. Bwk je dlm 15pcs ke, buat standby. Baju baby boleh je nak prepare lebih dari sehelai, biasanya diorg akan mintak baju, pampers dan kain bedung. Seluar jarang diorang nak pakaikan sbb senang doc nak check pampers kalau ape2.

3y ago

♥️