Awal kehamilan

Saya ada rasa penat.. Kadang2 sakit kepala tengok cahaya matahari.. Kadang2 tengok lampu rumah. Atau tengok phone. Kadang2 tak nak dengar apa2 suara. Tapi nak tido tak boleh. Boleh sesiapa bagitahu macam mana nak kurangkan semua rasa tak selesa tu sebab menganggu aktiviti harian saya. Ada pemakanan yang tak sesuai ke. Cara saya bangun pagi ke.. Cara saya tido ke

2 Balas

Saya pernah ada rasa semua tu dan cuma mampu berehat dalam bilik je..tapi saya cuba lawan dengan buat apa yg tak disuka tu. buat dalam sekejap, pastu baring balik atau duduk kejap. tu semua alahan je. Kalau blh paksa diri cuba lawan. Dan cuba banyak minum air masak takut bila paksa diri, badan akan rasa macam kurang gula dalam badan. rasa pening cikit. dan cuba bngun tido, pastikan bilik tak cerah sangat. jangan bangun tido tengok phone dulu. terus bangun mandi, pastu rehat kejap. dah ok cikit, baru lakukan aktiviti harian awk. Tapi awk lalu makan ok lah. blh cuba makan dulu sblm buat apa2.. Maaf lah ayat mcm xteratur cikit. harap awk faham dan moga dipermudahkan urusan awk sepjng mengandung.

Boleh jaga waktu tidur. Tidur pukul 10 klu blh n bgun pagi2.. Bangun pagi2 minum air masak.