Suka rasa nak muntah dan perut tak selesa bila diwaktu petang 😭😢😭😢

Normal ke bila dah 15minggu tapi bila petang je mesti rasa nak muntah.. Kadang2 akan muntah. Rasa perut tak sihat macam kenyang sangat.. Rasa sakit kepala sampaikan tak nak tengok cahaya terang sangat dah.. Ada petua apa2 bagi hilang rasa semua itu?? #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Sama mcm saya 😭 Saya 12 week. Skrg ni tak kira masa bila makan je automatik perut penuh sangat even makan tak banyak. Lepastu mmg akan muntah. Sebelum ni jarang muntah, & boleh tahan. Tp skrg tak boleh tahan muntah dah. Taktahu kenapa mcmtu. Give up rasa 😅

3y ago

Betul sis. Bila dah penat, saya tidur. Sebab kalau tak tidur taktahu nak buatapa untuk sedapkan perut ni 🥲 dilema betul. Saya hari2 berharap morning sickness ni cpt hilang. Sbb nak makan & minum mcm biasa 😍

sy pun camtu jugak.. tri 1 xde alahan, msuk tri 2 alahan asyik nk muntah je.. perut serba xkena, lmbat mkan sikit confirm muntah.. skrg dh msuk tri 3 alhamdulillah xde dh alahan.. hrp2 terus xde smpai besalin la

3y ago

oh. kalau tak ada masalah ok lah. Moga dipermudahkan urusan bersalin awk nnti

morning sickness tuu. saya pn rasa mcm tu masa 1st trimester, asyik muntah jgk tp bukan pagi. biase terjadi mesti ptg/malam hahah. skrg dh 30weeks, mcm tak lalu nasi plak...

alahan tuu sis.Alahan nie xsemestinya belah pagi je.Kadang petang even ad yang alah waktu malam.Kalau Saya dulu cuma stanby buah oren/Mangga tiapkali mual makan untuk hilang mual

3y ago

buat mana yang selesa sis.Moga dipermudahkan perjalanan sis.Aamiin🤲