Masalah keputihan masa hamil

Saya ada masalah keputihan yang sangat banyak masa pregnant..saya tak tau dah apa cara nak buat keputihan ni hilang...at least nak kurangkan...tolong saya pls...

23 Balas

Keputihn xbole di pndg ringn.. sb bole bhya kn bby.. sy di awl kehamiln smpai skrg still ada lgi kepitihn kdn kehijauan.. sy dh pernh mik simple buat test so di sah kn GBS+VE..so dpt ubt insert kt vagina je dh 5x sy guna n mkn ubt pm still ada lgi.. smbil tu sy mkn yogurt bru kurg skit..now sy dh 28 mnggu.. nti nk bersalin kna bgithu misi or doc yg sy ada GBS+VE nti dye akn beri antibiotik utk bby spya xde trkna jngkitn kuman.. so spe2 ada keputohn wlau x gatal or bau ttp bole bhya kn bby so kna cept2 bgithu doc or misi.. lgi stu.. pnty liner kna kerap tukr dya jam skli klau bnyk dn pkai suar dlm yg longgar dn psti kn vagina kita dlm kedaan kering sntiasa spya bole kurh kn keputihn tu nti.. ape pn kita sme2 doa agr xde ape2 jdi pd bby insyaa ALLAH.. AaMiin..☺️

4y ago

Keputihan yg bnyk.. kdg wrna kuning .. kdg wrna putih ssu dan ada jgak warna hijau.. ada orang gatal lau ada GBS tu mcm sy xde gatal cma kerap kluar sb tu pkai pnty liner dan sy kerap tukr dlm 2 jam skli utk kebersihn..now sy dh 34 mnggu 2 hri.. ttp keputihn tu ada lgi walu sudh di rawat😩