Cara atasi keputihan

Hi nak tanya sejak pregnant ni kerap betul keputihan 😥 ada tips tak untuk kurangkan keputihan. Atau memang normal yaa keputihan bnyk masa pregnant #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

normal je. kalau gatal dan warna hijau/kuning, inform nurse untuk buat hvs test. cara kurangkan, awak cuba buat sitz bath. air suam + epsom salt. rendam dalam 10-15 minit. atau buat tangas. pastu makan plain yogurt, kurangkan makan manis.