Masalah keputihan masa hamil

Saya ada masalah keputihan yang sangat banyak masa pregnant..saya tak tau dah apa cara nak buat keputihan ni hilang...at least nak kurangkan...tolong saya pls...

23 Balas

orang kata jgn mkn kobis bunga.dia mnyumbang lg byk keputihan...pastu if pakai pantyliner kena kerap tuka.at least 2jam sekali ke.if byk kne lg kerap

Jaga kebersihan je rasanya , selalu tukar pantiliners. But masa pregnant mmg akan keluar sis, dont worry . Hormon tu .

Jumpa doc..sbb sy doc pnh pesan..klu keputihan teruk kena check betul2..lbih2 lg klu dh kt bersalin..bhaya nt.

Bgtau misi yg checkup awak tu , nt dia akan refer doc n doc akan amek sample dan bg ubat utk ltk dlm faraj .

saya try shaklee garlic untuk hilangkan keputihan masa hamil, alhamdullilah berkesan... awk boleh try 😉

sya ada d bagi ubat d kk ..lps sya guna ubat tuh kputihan dah kurang ..ubat tuh d msuk kn vagina ..

dh check ke kt klinik?ms pregg dulu sy pn mcm 2...skli GBS POSITIF..before bersalin doc drip ubat

Try minum air masak 2 botol besar sehari .. plain yogurt 1 hari 1 botol .. #slmtmecuba

Stop pengmbilan yogurt, air yogurt, kekacang, mknn beryis, kurangkn gula.

Meruang dlm baldi berisi air suam campuran garam bukit