Bacaan gula masih tinggi

Saya ada masalah GDM. dah ambil pemeriksaab BSP 4kali sehari dan masih tinggi.. Sampai saya stress dan tak mau mkn. Dah cuba diet yg sesuai.. Masih tak menjadi.. Avoid gula pasir 100% masih tak turun turun bacaan gula... Betoi betoi rasa tertekan..

2 Balas

gula bukan stakat pada gula putih tu, dlm nasi ada, bubur lg byk, buah pon ada.. tp petua org tua2 minum rebusan air daun pudina..nak sedap perah lemon atau limau kasturi n jgn letak gula.. pastu masuk aisbox..

Diet sesuai tu mcmanana? Mcm kami ibu GDM di klinik kami cek up, KK sediakan kelas diet dgn pegawai pemakanan ajar kami diet suku2 separuh dan diet no sugar & less carbohidrat . Panjang nk cerita kt sini.