Anak luar nikah boleh daftar KKIA?

Saya ada kawan yg terlanjur. Dia dah pernah gugurkan anak 2 kali (dgn individu yg berbeza). Sekarang pregnant kali ke 3 tapi alhamdulillah kali ni dia nak simpan. Boleh tak daftar kkia kalau status anak luar nikah? Apa dokumen yang perlu disediakan? Betulkah dia akan jumpa pihak kebajikan dan bayi dia akan diambil pihak kebajikan lepas dia lahirkan?

6 Balas

astagfirullAllahazimm nasihtkan kwn awk tu. moge die bertaubt n mjalani hidup cara islam aminnnn