Detak jantung baaby dalam perut .

Saya ada buat check jantung baby guna alat lepas tu jantung baby 155 , agak agak baby boy @ girl ?

14 Balas

huhu takpa paham perasaan mommy awal2 minggu ni.. sy pon macam tu jugak.. tapi org kata mitos je.. kalau betul kebetulan huhu.. kadang tgk bentuk perut la.. tgk alahan la.. tapi nanti nak lebih pasti scan je bila dah 20+.. kalau nk beli baju better yg unisex dulu.. sbb ramai jugak yg kene scam🤭 nanti da keluar betul baru la belanja sakan hehe

scan pon kadang tak betul jgk.. sekali ckp girl, lepas tu ckp boy.. then kali ke3 ckp girl balik, kita yg pening.. ntah mana satu, senang-ii tunggu jer baby tu keluar 🤣.. kalau dh beli baju baby girl tu, klu yang keluar tu boy nasib laa 🤣 pakai baju bunga 🤣🤣

1y ago

sy dh 3 Kali buat detail scan..doktor pakar yg scan 3kli kta boy..hrp betul la..siap ckp boleh lh bli baju wrna biru..

Hanya scan shj dapat menentukan jantina .. scan pun kdg bukan 100% tepat..ini pulak detak jantung..hmm.. taknak bila org cakap girl atau boy, ibu mngharap sgt nnt kecewa itu ini.. sbb ada je dlm group ni, kecewa sedih tak dapat anak jantina yg diharapkan

anak sya pon scan tak btl ahahahahah swasta pula tu. 38w kata girl then excitedpunya pasal nk dpt girl habis baju pink berbunga 39w5d lahirhero ahahahaha dlm labour room pakai pink.

kadar heartbeat tidak mempengaruhi jantina. selagi mana jantung berdegup pd kadar 120-180bpm dianggap normal. selain drp.itu baby mungkin bermasalah

xde kaitan awak. scan sja boleh menentukan jantina baby awak.

detak jantung dgn gender baby ada kaitan ke? mitos rasanyaa...

bende nie utk ske2 bley la.. men teka2 sblum scan..

1y ago

ini setuju. utk suka2 boleh la. kalau nk percaya jgn la. nnt xdpt yg diharapkan kita sendiri yg kecewa

takda kaitan.. nk tahu jantina scan gender

tak lelaki mesti perempuan 😄