Urut guna minyak yuyi

Saya 5 weeks anak first. Nak tanya ibu ibu boleh ke urut pakai minyak yuyi ni? Atau ibu2 ada suggestion utk urut2. Sakit satu badan 😣😣

14 Balas

Saya dari anak first mengandung sakit ja guna minyak yuyee sbb itu yg paling selamat kalau kat perut✌🏻 alhamdulillah anak saya lahir memang sihat walafiat ja tak pun mcm sstengah kata tak boleh nnti efek kat bby la apa la kn.. tpi masa saya sblum guna tu saya rujuk bbrapa nurse n doc gov n swasta.. tubuh ibu n janin org lain2 tak sama tahap ketahanannya, baik sis rujuk kpda yg lebih pakar bab ni.. untk yg urut2 sakit kat badan bgi saya guna yg mnyk tak panas mcm minyak yasin.. sbb mnyk yuyee ni dia cepat meresap takut kulit sis yg rasa sakit bila nak urut..

Baca bahan dekat minyak tu ada tak dia tulis CAMPHOR. Kalau ada elakkan guna sebab tak elok untuk ibu mengandung. Minyak cap kapak & fresh care ada bahan Camphor(kapur barus). Boleh search tentang camphor. Budak 2 tahun kebawah pon tak boleh apply bahan yg ada camphor ni.

Awak better jangan buh apa ii minyak panas… mmg minyak yuyee tuh rsnya xbrpa panas, tpi dy akan menyerap ke dlm kulit… risau plk ad effect pda baby… better awak urut/ sapu je pelan ii bhgia yg lenguh tuhh

Tak pasti boleh ke tak. Sebab haritu masa pergi clinic dr suruh guna minyak masak je. Sebab takut bahan dalam minyak panas ada yang tak sesuai untuk kandungan

saya sapu nipis sahaja di belakang, pinggang sikit. boleh jg guna minyak masak campur bawang putih yg ditumbuk/minyak zaitun/minyk kelapa dara ☺️

minyak yuyi panas sangat utk baby. kalau kita pakai pada kulit kita dewasa pon panas. Sy syorkan minyak telon mustika ratu atau minyak tropical

better jangan sapu apa2 kalau saya.. saya sepanjang mengandung walaupun sakit or apa2 je rasa saya try usap pelan2 untuk hilangkan rasa sakit

try guna nona roguy botol ungu. tak panas. tapi jangan letak kat perut pulak letak kat pingganh, punggung dan kaki.

Sy guna tanamera massage oil harga mmg mahal sikit tapi insyaAllah selamat yg penting jgn letak di perut

Guna minyak sunflower oil mmg utk massage oil. takde apa2 cuma bau wangi sahaja. selalu guna utk spa