Minyak yuyi haram

Baru aku tau yang minyak yuyi tu tak halal. Alhamdullilah tak pernah lagi pakai minyak yuyi sebelum ni.

3 Balas

minyak Yu Yee keluaran Weng Seng Heng Medical Factory Sdn Bhd merupakan pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang masih sah sehingga kini. https://www.halal.gov.my/v4/directory/slm_viewdetail.php Sementara itu, orang ramai diingatkan berhati-hati kerana terdapat beberapa produk yang menyerupai minyak Yu Yee di pasaran. Seperti dalam contoh di bawah ini, Minyak Yu Yi Cap Limau (kanan) mempunyai logo halal manakala Minyak Wong Cheung Wah – gambar kapal (kiri) tidak mempunyai logo halal.

2y ago

Sudah keluar berita baru2. Ada minyak babi.

Sis nak tanya saya pon baby first jugak skrg ni, due bulan 5 nanti. Saja tanya kalau taknak pakai minyak yuyi pon takpe kan, pakai minyak telon saja pada baby pon okay kan

2y ago

sy gune telon or krim youbaby bb je pn elok sgt..klau yuyi ank sy jd kulit sensetif

Ada bukti ke tak halal tu. Kalau semak kat halal.gov.my dia punya sijil sampai 31/03/2024