Alat urut kaki

Saya nak tanya.. Boleh ke kita guna mesin urut mcm ni utk urut bahagian kaki yg lenguh2 untuk ibu mengandung? Saya 12 weeks now. Saya tak guna di area badan/belakang badan/leher. Hanya di kaki/telapak kaki je untuk legakan rasa2 lenguh di kaki. Boleh ke? #firstmom #firstbaby #bantusharing

Alat urut kaki
1 Balas

saya pernah laa p urut kaki kat kedai cina ni. skg dah tutup. pindah daa. cina tu sangat pandai urut kaki. dia tau selok belok urat kaki ini itu. mmg sedap laa dia urut kaki tu. ayah dia pun mmg teror giler. dia blh tau kita sakit apa kalau pegang kaki kita. jadi bila dia tau ketika itu saya pregnant, dia tak urut ada satu tempat tu. katanya boleh menyebabkan bersalin awal. kalau baru2 pregnant boleh keguguran. sebab urat itu ada kaitan. lokasi dia bawah buku lali tapi belakang tumit ke atas. cina tu kata elakkan urut di situ.

1y ago

Terima kasih sbb sudi bagi opinion sis. Tak jadi la guna alat urut ni. Saya ada google jugak katanya elakkan sebab ada arus elektrik. Picit2 guna tangan je la jawabnya. Thank you sis 🫶🏻