Minyak Yuyi

Nak tanya minyak yuyi ni elok ke tak utk bayi memandangkan paraffin content dia tinggi.. selain minyak yuyi minyak apa lg ea boleh pakai utk beby

Minyak Yuyi
60 Balas

Pakai utk apa. Saya baby try macam2 minyak telon. Jenama anugerah. Bebiku. Macam2 tapi stakat ni paling okay minyak bidara bidan liza. Kembung oerut takde lagi keje bby asyk kentut je nti. Pastu kalau ada sawan tangis. Susah nk tidur boleh ikhtiar guna minyak tu jugak. Anak saya rasi. Saya beli kat shopee je. Sblm ni beli kat agen dia tapi susah nk cod dh sbb dh pindah. Kalau nk minyak tlon jugak try minyak bayi anugerah

Bagi saya sesuai guna minyak Yuyi pada bayi bagi merawat kembung perut, masuk angin dan selsema. Masa saya 'travel' dengan bayi, bawa minyak Yuyi, kena pada musim sejuk, tiba-tiba perutnya meragam tengah malam, dia tak selesa, guna minyak Yuyi sekejab aje dalam masa beberapa minit elok dia, tak meragam dan dia bersambung tidur.

Anak sulong mula pkai minyak telon, x sesuai.. Tukar herbal cream tropika, Alhamdulillah..serasi. Masuk 3 thn try Mayyababy cream pulak.. pun serasi. Nnt ank kedua pn nk try Mayyababy cream jgk.. 😊

4y ago

Yg mne satu sis? Tropika baby atau Mayya baby? Yg pasti dua² x pns sis.. Mmg sesuai utk kulit baby sjak newborn lagi.. 😊

Xsemua ank sama, kena try n error jgk klu sapu mnyk kt perut baby, ade stfg sesuai dgn mnyk telon, ade myk yu yee Mcm sye amalkn mnm air lemuju dlm pntg n slps pntg sbb ape yg kita mkn dpt ke baby kita

Sya sblum ni guna yuyee..tp perut baby jd kemerah merahan dan berbiji2...lpas tu sya tukar ke Ao waleet..selsema cpt kering,klu demam pn tk lama lpas sapu ao ni..1 kluarga boleh guna utk mcm2 kgunaan...

Minyak ini sgt panas tak sesuai buat baby baru lahir sensitive . Minyak tyt , minyak kayu putih cap lang , minyak telon , minyak mestika sesuai sis . Klu dah setahun boleh sis pakai minyak yuyi

Sya pakai herbal cream sapu stiap kali lepas mandi dan sebelum tidur malam..kalau baby ada msalah sembelit sya sapu AO waleet..minyak yuyi ni ada beli juga tapi x guna sbb xbrkesan sgt utk bayi saya

Minyak ni saya sapu pada bby kulit dia jadi merah..xbyk pun sapu..saya try sapu pd kulit saya eh..panas la minyak ni...so serik xpakai dah...pakai minyak telon je..vicks baby pun ade

Biasanya utk baby tidak berapa digalakkn pakai..sya suggest pakai AO Wallet, sgt berkesan & tak rasa pedih bila sapu d kulit..so, sgt sesuai pakai utk baby..aromanya pn wangi..😊

Sy x guna minyk ni sbb panas.. Sy guna kt diri sndri msa pregnant best sbb dia panas berangin..kulit bby nipis sgt. X elok.. Sy guna tuk ank mestika bayini smpai skrg dh 4bulan