Siap pernah merasai bersalin induce ? Share pengalaman ?

Saya 37 weeks 5 day kejap lagi nk kena induce nie , tup tap tup tap takut ?

2 Balas

Pada saya, ok je. Tapi bila tetiba datang contraction tu, palang katil pun boleh patah. 🤣 Pusing kiri kanan, semua serba tak kena. Menangis sampai minta ubat tahan sakit sebab bukaan baru 3cm. Tak sampai 45 minit, air ketuban pecah. Dah la masih mamai dengan ubat tahan sakit tu. Semoga dipermudah💕

2-kali merasa induce. Bila tiba sakit contraction tu mmg tuhan je yg tahu sakitnya mcmana. Cucuk ubat tahan sakit pun tak jalan. Nk distract baca doa Nabi Yunus dalam perut ikan nun ulang2 kali. Sakit je baca kuat2. Nurse tengok senyum je. Cuba untuk tenangkan diri xnk stress2. Nnt bby pun stress.