Induce pada 37weeks dengan bukaan 1cm

Ada yang pernah induce ubat pada 37 weeks dengan bukaan 1cm ke ? Boleh share tips dan pengalaman. Saya first mom dan takut sangat bile doktor kata induce 😭😭#ingintahu

2 Balas

pengalaman ank no 4 kena induce,sebab ada leaking+ctg xcantik..2bijik ubat doc masukkan kul8 pagi,11.30 kot baru doc akn cek progress,xsmpi 5 minit sakit dia dtg..30 minit masih bole bertahan lagi tp dah berpeluh2..jam seterusnya mulut hanya mmpu berzikir je..dlm kul10 dah menggelupur sakit sgt😂 cek2 dah 7cm..trus tolak LR,dlm LR org sebelah tgh nak kuarkan baby..nngis je baby tu trus rasa perut macam nak meneran.. Alhamdulillah kul11 bersalin..😘

sy dua dua anak bersalin induce 37w . Dua dua sebab scan baby kecik . Memg tiba tiba je time tu dokte cakap kene tahan ward, esok nya kena bersalin. Anak pertama, induce ubat. Anak kedua, induce belon . Yg pertama tu cepat sangat effect . 8am masuk ubat , pukul 2 pm dah bersalin .

1mo ago

sy memg takda bukaan langsung 😂 pergi hosp sebab nak refer scan pakar jee . Tau tau dorg cakap kena tahan ward, esok bersalin . 😅🤣