Contraction?

saya 37 minggu 5 hari.. Perut saya rasa sakit mcm angin taknak keluar mcm senggugut, pastu baby mengeras kejap2.. tapi mcm kerap2 sakit pastu lega kejap.. contraction ke tu? dr semalam sakit2 mcm ni lepas bersama.. saya x sure ni braxton hicks ke contraction btul.. mintak advice kalian..

8 Balas

Sis sakit mcm tu ada keluar tanda tak darah ke air ketuban pecah ke? Sbb saya pun rasa mcm tu dah 37 minggu 4 hari hari ni. Nak g hospital mcm ragu2 sbb takde tanda2 mcm darah tu semua

5y ago

Oh mcm tu ok sis thank u ye. Kalau tk tak tahu pun

Tahniah sis...skrng pom sy dh 37w5d skrng sakit perut xde tanda lagi tapi sakit dia macam sis ckp..tpi boleh than lagi..ragu2 je nk g hspital ni..tkut masuk angin ke apa😌

Sakit pinggang tak ms rs tu? Kalau contraction dia sekali dgn sakit pinggang, rs mcm pressure yg kuat. Pastu makin kerap.

5y ago

Alhamdulilah.. Hehehehehe tahniah!!

Saya pun rs mcm tu jgak ms 37 minggu 4 hari, g hosp cek, bukaan dah 2cm.

Baik g klinik lau bby mengeras n skit kerp gtu biasa nk berslin gtu

Sy pn mcm tu..tp kdg2 je..xthu la braxton hick ka apa..

Rajin2 kn jalan supaya cepat terbuka..

Soalan ni dah stahun dah