Braxton Hicks atau contraction

Hi mommies. Macam mana ye nak bezakan Braxton Hicks atau contraction sebenar ? Saya dah 37 weeks. Sekarang baby banyak mengeras, kemudian ada juga rasa cramp kat bahagian bawah perut. Tapi xsure Tu Braxton Hicks atau contraction betul.

1 Balas

braxton hicks sekejap and x kerap. bila tukar position atau mnum air ke akan hilang. contraction kerap, dh sakit dlm lepas tu berenti kejap dlm 5 ke 10minit lepas tu sakit balik. and keep on going sakit on off. tukar position pon still sakit.