baby movement

Hi..saya 33 weeks, second baby..pregnant kali ni saya rasa pergerakan nya sangat lain dgn kakak nya dulu..yg kali ni rasa sangat keras bila menendang, kadang2 sesak nafas sbb dia mengeras hingga ke tulang rusuk..dan yang paling ketara malam2 sangat aktif sampai saya tak boleh nak tidur..waktu siang okey pulak..kdg2 kne tekan2 sbb tak perasan gerak banyak ke tak, barulah baby respond...esok dh kne masuk kerja, tidur jadi terganggu (mata dh jadi panda)..jika ada yg pernah alami mcm mna ya nak dapatkan tidur yang cukup waktu mlm..takkan nak tidur kat tempat kerja pulak..

12 Balas

Yg agresif bgni..bb boy mcm sy dulu preg start jam11mlm..berdangdut bb dlm perut..nak tido pun ssh kna lps jam12..skli bb klr pun bgtu juga rutin slps 2@3bln br brubah corak tidur bb

Sama la..sy 34w 4d..mengeras dan menendang kt tulang rusuk tu yg x tahan....mlm2 aktif..lambat mkn skit dah jadi ninja...tendang sana sini...1st baby

sama mcm sy. time nak tidur lah dia aktif sgt. Kdg kalau tgh tidur pun boleh terjaga sbb dia tendang. 🥴😂😂

samala saya , kalau malam mesty aktiv tndg kuat sngt sakit prutt ni kdg nk nngiss smpai trtmbus 🤣🤣🤣

Dh try tdo mengiring ke? Sy kalu tdo terlentang bby akn aktif sikit dan kalu sy lapar pun dia x duk diam..

saya pun pukul 3 4 pagi dia menendang sampai saya terjaga dari tido.. saya baby boyy huhu aktif betull

Baby boy kot... Baby boy kuat bertendang 😆😆😆ataupun baby tu lapar kot... Hhahaha

Saya dulu mcm tu. Baby boy. Lepas lahir, malam la dia nak aktif. Siang tido. Huhuhu

Sama lahh mcm saya.. Malam tk boleh tido.. Siang baru rasa ngntuk..

Sama macam tu juga. Baby shift malam 🤭🤭😂