Susa nak tidur

Siapa di sini pregnant 34 minggu yg senang nak tidur... Mcm mana keadaan yg selesa ya.. Sbb sebelum ni msa pregnant dlu tak perna pun mcm ni.. Yg skrg ni baby di dlm aktif sgt pergerakan nya.. Pusing mcm² posisi pun susa sgt Nak berehat tidur sbb sakit sgt di dlm baby sentiasa menendang.. Baby aktif.. Dpt pun tidur tak lama sgt itupun dah tengah mlm dpt tidur sekitar 2@3jam je.. ??

9 Balas

baby sy pon mcm tu jgk..terlampau aktif lg lg kalau mlm..sy bru msuk 35w..mmg xlena sgt nk tdo..tp sis try usap2 perut pujuk baby suh tdo skali,ckp2 ng dia.hehe sy slalu wat cmtu,ternyata mmg mnjadi..lps ckp cmtu,msti snyp je dia..sy baru stat buat dlm 32w haritu..cubalah,mana tahu jadi..

4y ago

Memang berkesan juga bila di usap² perut utk pujuk baby.. Bila baby dah stop gerak mammynya pula yg tak dpt tidur... Hihihi

Tq dgn cdgannya... Sdah juga di buat, tpi tetap sama.. Sya dpt je tidur bila si baby dah mula tidur kah dlm.. Bru boleh tidur.. Sdgkan masa dia tidur dekat dah larut mlm.. Sdgkan mata dah ngantuk nak tidur tak boleh mammynya tidur lagi.. Cz si baby Msih aktif bergerak... 😁😁

bersabar ya sis..sy pun alami juga kadang2 mcmtu tp sy balas balik tidur pada waktu siang sbb dah xbekerja kan..sy baby suka sgt bila sy mengiring belah kanan kalau kiri dia akan menendang2 skg ni dah masuk 39 minggu senang je tidur yelah sbb mnunggu hari je lagi hehe

4y ago

Itulah... Sya pula aktif tidur dri jam 3subuh sampai jam 7:30 pagi... Sbb masa 2 baru baby nak berehat.. Sampaikan suami sya tak Sgup nak menganggu tidur sya kerna tgok dgn keadaan sya yg susa nak tidur... Sbb 2 klau siang Smpai mlm mata akan berjaga... Susa sgt nak berehat... Bila di fikir kmbli Pembawaan baby kali... 😊

Saya dah 34 w..tido mengereng.. kadang tido duduk atas kerusi malas.. nk bgn susah kadang2 masih aktiv buat kuih walaupun dah sarat..emm time terjaga perut minta mkn pulak.. so bedal j apa Ada

4y ago

Sama juga dgn sya... Bgun je mencari mknan. Hihihi..

Sy masuk 7bulan je selesa mengiring sebelah kiri.. Klu kanan mmg xleh nk tido.. Tp mesti lapik bantal atas perut.. Takat ni mmg xde masalah nk tdo lena..

4y ago

Kan.. Salah posisi sikit mulalah terjaga sbb baby gerak2.. Die punya gerak tu bukan perlahan2.. Letih nk mengiring satu side je😅😅

Saya baru nak masuk 34 minggu,memang susah nak tido...nak tukar posisi kiri kanan memang xleh sakit..

saya pun susah tido. baby aktif waktu malam & saya slalu kena asid reflux. mmg terganggu tido.

4y ago

hehe.. ok sis thanks ptg ni sy cari. mmg siksa nak tido, pedih sgt².. 😁👍🏻

Tidur duduk , saya dulu nak amek mood tidur, bangun2 da baring

4y ago

Mcm² posisi dah di buat... Skrg sdg duduk² menyandar pun... Dah minta nak baring... Sekali baring minta bgun lah pula... 😅

Cuba mengiring sis n letak bantal kt blkg utk support