Uri

Saya 20 weeks, doc scan uri dok bwh... Bahaya ka?

7 Balas

Sy pun scan semalam, uri complete kat bawah. Memang tengah bleeding on off lah. Pastu cover lubang rahim. Sekarang dalam 11w. Baca kat forum oversea, boleh berubah lagi. Even 5m pun boleh berubah lagi. Jomlah doa banyak2 biar dia berubah tempat.

Masih awal tu sis. Sy 28 minggu pun uri kt bawah lagi. Alhamdulillah 34 minggu dh naik sbb baby aktif bergerak. Yang penting hati hati jgn angkt berat sbb uri dkt bawah mudah berdarah

4y ago

X boleh sis. Sbb risiko berdarah tu tinggi

bahaya juga dan akan sakit bile usia kandungan makin meningkat...tgk sampai tahap berapa tu sis... biasanya ceazer..tp tgk la doa byk² agar uri beralih sket utk normal

Doa byk2 sis...sambil tu borak2 dgn baby..mase 8bln uri sy dok tepi dekat jgk la dgn bwh tu..scan 9 bln uri da dok atas..ni da bsalin..normal...5bln awl lg sis..

20w bsmaan 5bln. Kira masi awl tak la bahaya sngt tp sis kena usahakan naik kan balik takut masalah lain. Sbb normal uri kena d ats tak ttup jln lahir baby

Uri normally akn naik selewatnya 32weeks. 20weeks tu msih ok lg. Tp makesure xd bleeding ye.

Awal lagi sis. Nnt uri tu pusing naik atas.