Baby umur 4bulan normal ke tak bangun pagi mintak susu dah?

Hi saya 1st mom, nak tanya pendapat or peglaman ibu2 smua. macam anak saya bulan ni masuk 4bulan, normal ke sekarang dia tidur lama. Dan perlu ke kita kejut dia pagi2 untuk bangun susu? selalu dia akan bangun mintak susu pagi2 Skrg saya perasan dia tidur lena. Kkdg sya pulak yang terjaga pagi, budak ni xmnx susu ke haha, Tak apa ke? atau kita perlu kejut dia utk susu? risau pulak takut dia kurang air lak ke apa.

5 Balas

ok je kalau puan pastikan dia menyusu cukup masa siang.. best la baby tidur lama malam🤭 tp kalau bf, menyusu gap lama boleh buat susu drop, susu kena keluar 3 4 jam utk maintain supply.. & awal2 tu senang bengkak susu, bahaya jgn biar.. kalau mcm saya bila anak start tidur malam, masa saya terbangun tp baby tak bangun tu saya terus marmet @ pam, simpan peti pastu sambung tidur..

9mo ago

ok baik terima kasih 🥰

baby saya juga macam tu.. last minum susu malam Pkl 9.. tidur malam hanya 1 kali minta susu dalam Pkl 2-3.. lepas tu lelap sampai pagi.. baby saya sekarang nak susu tiap 5jam. kalau bagi susu tiap 3 jam dia tak minum.. buat saya, kalau baby happy.. aktif.. sihat.. oke je..

9mo ago

ok baik terima kasih 🥰 lepas saya post ni, skrg 2 kali kkdg 1 kali jugak hee

ble umur baby 4 bln, dyorg da ade waktu tdo yg tetap.. Anak sye da 7 bln, akan bgn mnyusu mlm 1 atau 2 kali.. penah jgak x bgn tp nie bkn utk selamanye la jd puan jgn rsau ye... kdg klu ckup mnum waktu siang, mlm memg x bgn.. asalkn kencg ok, xde ape yg perlu drisaukn..

9mo ago

oh yeke, okay baik terima kasih 🥰

baby minum susu apa? bawah 6m susu masih lagi keperluan utama baby. last baby minum pukul berapa? kalau mcm baby sy setiap 3j mmg auto bangun nak susu. skrg dh 7m+

9mo ago

oh yeke, skrg dia pon dh bgn kkdg 1 kali kkdg 2 kali dah. hee terima kasih 🥰

normal..tp bukan selalu dia cmtu

9mo ago

oh yekw ok terima kasih 🥰