betulkah susu kacang soya tak baik untuk baby?

Satu² nya air soya saya boleh terima rasa dia. Tak rasa soya langsung. Tapi pregnant tak amalkan sangat sebab ramai kata tak baik untuk baby. Nanti kulit bayi jadi sensitive kalau amalkan soya time pregnant.

betulkah susu kacang soya tak baik untuk baby?
23 Balas

Memang soya boleh bagi kulit baby lembut & putih. Tapi kulit baby boleh jadi sensitif. Kalau kena gigit nyamuk ke susah nak hilang parut dia.

Akak saya dulu time mengandung ok je minum susu soya...syukur alhamdulillah anak dia ok.. Anak dia skrng dah 4org..dah besar semua..

tgok pada org sis . mcm my mom dulu amalkn soya jugk lepastu adik saya jdi kulit sensitif . naik ruam lepastu tumbuh mcm alergik gatal2

4y ago

sebbtu kdg doktor ke klau tgok kt google pon xdisarankn minum kacang soya sebbkn tu lah .. air soya mmg sedap tpi fikir tuk kebaikan kesihatan anak jugk kn sis ..

Adik num tiga. Hari2 tgk mak minum soya..😂 okie ja kluar. Xdak msalah kulit pun. Dah 20 thun berlalu. Alhamdulillah sihat.

sis seeloknya x pyhmnum sebba doc bgtau kukut ank sensitive nnti lahir .mnum untuk hilangkn rasa keinginan je hihi .

Betul sangat soya mmg buat kulit bayi sensitif rujuk la dokter...dokter sendiri sahkan benda ni..

Sy minum masa anak first okey je anak keluar sihat, putih , doc ckp tulang dia pun kuat.

Saya masa pregnant minum je , Alhamdullilah anak saya okayy

Saya kalau dah teringin minum sikit hehe jarak jarak bulan

tengok orang jugak . saya minum kencing mnis tinggi 😟