Ubat

Sapew ad pengalamn pakai ubat nim..

Ubat
27 Balas

sy guna nie masa blum pregnant & time pregnant sbb masalah keputihan. sy tak pernah pakai stick tu sbb rasa keras.seblum masuk kan kat bawah tu,cuci tgn dulu bersih2..pastu ambik pil masukkn kat bawah.jgn tolak dlm sgt,posisi kena baring 2 kaki bengkok kan...lagi senang nak masuk.

5y ago

Aah.. Ta selesa pakai tangan

Sy pernah guna sbb keputihan tu menyebabkan rasa2 gatal2 di bahagian miss v...husbnd Sy yg buatkan utk Sy guna alat tu..penjelasan Doktor agak laju..Dan Sy Ni cepat lupa..so Sy bukak je YouTube..dia Ada ajar cara nk guna,☺️

5y ago

Aah mang pun org farmasi xplain ta faham sbb dia laki n kita ppuan.. Dia just tnjuk gmbr mane na faham knn. So tgk aje lha kat utube..

Pakai.. Time week 10.. Sbb keputihan sampai gatal2.. Buat sendiri b4 tdo.. Berkesan lah jugak dlm seminggu, tp keputihan dtg balik tp xteruk.. Jga mkn minum jer skrg.. Kurang mkn/minum manis2..

5y ago

Sy da kurang lpas pkai ubat tu.. Mang ta pk lain pk anak jew.

Sy..msuk 18w itu ari jd keputihan yg byk smpai gatal2..doc bg ubat tu..pakai jari je masa guna..farmacist bg ubat je..benda yg mcm stick tu dia amek..alhamdulillah, skrg keputihan da ok..

5y ago

Sy skunk da 36w.. Ubat tu bkesan jgk lhaa..

Saya 🙋‍♀️ sbb infection ms pregnancy. Sis tenangkan diri pastu masukkan alat tu slow2. Tak sakit. Ikut je arahan dlm leaflet dia tu. Lepas masukkan tido terus xyah bgn.

5y ago

Aah.. Doc ckp t syg na bsalin kna cucuk antibiotic sbb kputihan ni da kuat sgt p sy rase tadew lha kuat pun tadew lha smpai berbau dan hijau cmtu.. Stil kputihan normal ajew... Cuma gatal dan rasa macam melecet jew

saya 3kali dpt ubat ni, masa second trimester dua kali, third trimester sekali. Tak function pun kat saya, ada juga keputihan nya #sisredha 😂😂

Sy mnta tolong husband msukkn ubat. X guna alat tu pn. Cuci tgan bersih bfore guna. Nti awk bring tidur lapik bantal kt kaki. Sy ada keputihan lps guna ni ok.

5y ago

Same lha.. Bkesan jgk ubat ni sbb dia kluar macam kputihan warna kapur cmtu.. Da kurang melekat kat sluar

Saya pernah pakai sekali time minggu 28, sebab keputihan color kuning, alhamdulillah sekarang takde color kuning dah, tp keputihan ada je, tp tak serius

5y ago

Biase aje putih jernih cuma gatal n ta selesa..

Saya dah 2 kali masuk ubat ini..1 seminggu sebelum bersalin....guna tangan...tolak dalam terus...dan jangan bangun lepas masukkan ...terus tido....

5y ago

Aah memang punn.. P doc da explain t dkt na deliver bby dia akn cucuk antibiotic tuk cegah dr tkna jgkitn kumn kt bby mse proses deliver..

Sy pakai jgk ok kjp pastu jdy blik keputihan ny.. Orng mngdung niy memg xboleh lari dri keputihan.. Keputihan normal xnormal je..