lad yg pnah minum k

sape2 pnah minum bnde ni..btul k Time bersalin x kn terkoyak

lad yg pnah minum k
11 Balas

Sy rase utk koyak ke x tu ikut teknik meneran kite. Klau ikut ckp nurse mse nk teran tu insyaallah x koyak byk. Sy bersalin anak 1st, cume gunting tu sahaja. Alhamdulillah xde koyak lain. Mase baby usia dlm 8 bulan mcm tu sy selalu amalkn baca doa nabi yunus smbil usap perut. Lagi2 time dia gerak. Bile da nk bersalin mse sakit contraction tu sy x putus baca doa tu dan selawat sahaja. Alhamdulillah sakit hanya 3jam sahaja.

4y ago

doa nabi yunus- lailahailla anta suhbanaka inni kuntum minazolimin sambil sapu di perut supaya baby senang keluar, mcm mana nabi yunus keluar dari perut ikan

Saya minum ni myak klpa Dara prodak ni...Masa kandungan 6@7 bln gitu la samapi bsalin..pgalaman Saya time tu.mungkin Saya x serasi dgn prodak ni..hb Saya x ok, kena gdm..n las2 Saya bsalin cezer la pla..lpas bsalin BBY kena kuning sebulan...Saya pikiran minum prodak ni BBY x kuning..rupanya hempa...kcian BBY hari2 ambil darah.

Sy pergi refer doktor..doktor ckp memg xd bukti saintifik lg yg produk ni boleh elak koyakan bsalin..cuma dia ckp minyak klapa dara ni bgus untuk nutrien badan kita n baby je.boleh amalkan kalau nak sis tp jgnlah pcaya kalau elak koyak tu..

Amalkan boleh tp percaya jangan. Sebab saya amalkan minyak kelapa dara masa mengandung anak pertama. Sakit contraction bukan main lg, lambat pula tu tunggu bukaan. Bukaan cuma sampai 8cm sj. Last2 czer. Dua2 dapat la merasa sakitnya.

4y ago

Ya..anak kedua x amalkan pun. Mudah pula bersalin.

Mana2 bersalin akan terkoyak even sikit pon. Takde kesan pape pon kalau terkoyak. Yg penting baby tu keluar dgn selamat. Nk dipermudahkan bersalin rajinkan solat dan berzikir insyaAllah semuanya akan dipermudahkan

Bab koyak tu, kena belajar teknik meneran yg betul dan pastikan punggung kekal di lantai tilam , jangan angkat punggung ketika meneran. Semoga membantu.

Saya minum ni juga tapi sehari lepas bersalin sebab buat minyak selusuh.. akhirnya saya ceaser.. koyak perut je😅

4y ago

bab kuning tu sama . ank sy tak kene kuning . tp bab tak koyak sakit hati betul 😆😆

sy amek dr 3 bulan takyah caye😆 sy tertipu harap awk tak . koyak tetap koyak sbb kene gunting😆

4y ago

ouh okey tq yee

Sy amalkan masa nak masuk 8 bulan tapi bila bersalin kena gunting juga 😂 hahahaha

4y ago

Aah 😁

Sy xpercaya produk2 overclaim mcm ni😅. Buang duit je.. huhu

4y ago

Nasib baik tk beli lagi.