Puasa 26 mggu

Sape yg dah 26 minggu boleh berpuasa? Saya cuba berpuasa sbb rasa badan okey. Tak rasa lapar sgt. Rasa kuat je. Cuma tak tahu lah keadaan baby mcm mana. Nak kira gerak dia tu mcm susah sikit. Sbbnya time tak puasa pun kalau siang baby mcm kurang gerak. Mlm dia aktif. Susah nak agak patut teruskan ke tak berpuasa. Sape yg mcm saya?

2 Balas

kalau awak rasa okay berpuasa, inshallah baby okay. kalau ada pening ke, perut cramp ke, berbuka je terus. biasa siang baby kurang gerak sebab awak banyak bergerak, baby dalam perut banyak tidur sebab rasa dibuai. kalau malam, awak dah banyak rehat, tu yang baby tak tidur sebab tak rasa dibuai.

1y ago

Haah 26 minggu. Kiranya start 28 minggu baru rasa kuat ye gerak dia

sya 29week... badan rasa kuat x dak rasa letih ke apa ke... tapi baby kurang gerak, perlahan je rasa... risau pulak dkt baby sya buka puasa... sempat puasa smpai pukul 2 je...

1y ago

Kan. Saya smpai buat mcm 3-4 hari puasa pstu ponteng sehari. Sbb risau kt baby. Time puasa mmg kurang aktif. Time tak puasa aktif kemain smpai senak perut dibuatnya