Berpuasa & keras perut

Kenapa ye harini puasa perut mengeras? Baby gerak cuma time puasa ni tak active as usual. Bila jalan je senak sgt perut rasa mcm ada angin and dlm masa sama mengeras. Ada mommies penah rasa camni?

5 Balas

sama saya puasa 2 hri , 2 hri lagi tak puasa ... hrini puasa ... masa tk puasa tu dari bangun sahur perut keras n baby kurang gerak ... harini baby macam ok jadi saya teruskan je puasa ... kena banyak minum air .. saya sahur tu cuba minum 1 liter air masak .. baru rasa mcm boleh tahan .. sbb baca punca perut keras sbb kurang air .. tapi kdang2 tkleh nk minum byk sgt air dalam satu masa 🥲

Saya puasa 2 hari je. Lepastu perut start mengeras . Baby kurang gerak. Jalan pun rasa senak je bawah perut. Masa checkup doktor kata tak perlu puasa. Sbb bahaya kepada baby . Jadi start pada tu sy terus x puasa . Sy sanggup ganti puasa daripada bahayakan baby.

sama cam Sy..bila jadi MCM tu buka puasa terus..SMLM Sy sempat puasa sampai pukul 3 ..HRI ni pukul 9 pagi dah rasa xlarat n lapar sngt😂...

1mo ago

Hehe tak pe sis, yg penting baby ok 🤲🏻

Sy try puasa 3 ari awal.. Tp xboleh.. Baby mengeras.. Pagi ok.. Strt tghari dia mengeras.. Terus berbuka..

sy dlu dari pg smpai berbuka perut mengeras..rupanya sy dah hidrasi.

1mo ago

Skrg ni saya cuba puasa tpi kalau mcm mengeras, saya terus buka.