bf baby baring

sape sni ibu2 yg bf baby sambil baring mngiring,baby jnis mngempeng je..klau baby terlena masa bf tu ibu2 biarkn jeke atau ibu2 angkat letak atas tilam baby?

16 Balas

Masa newborn ke 4 bulan, boleh nak angkat anak ke cot slps penyusuan dlm apa posisi pun termasuk baring. 5 bulan dah 7kg, tak mampu saya nak angkat anak keluar masuk cot untuk penyusuan (kadang dlm keadaan mengantuk, penat, takut risiko jatuh), jadi kami tidur sekatil. Bila anak tertidur semasa penyusuan, kebanyakannya dia lepaskan puting sendiri, jadi saya cuma jarakkan diri dgn dia utk dia tidur terus.

1y ago

🌻