Ibu Fully Bf demam

mcm mana ibu2 handle baby masa ibu2 tak shat demam..baby pulak fully bf...

2 Balas

klo sy: 1. akan makan panadol every 6-8h. depends. ikut as per doc advice. 2. pakai mask & cuci tangan setiap kali sblm bf bby. ni klo sy nak bagi direct waktu husband belum balik keje. lepas husband balik keje dia ambik alih jaga bby & bagi bby dkt sy waktu feeding time je. 3. ada juga yg sy pam susu simpan buat stok. sbb husband kdg akan bagi stok ebm guna botol susu dkt bby waktu sy tidur. last pumping session, peralatan pam sy basuh & rendam dlm air bancuhan sterilizer. then, sy rehat/tidur. 4. sy akan tidur/rehat bilik asing 1-2 hari camtu. husband tidur dgn anak2. (usually tidur asing ni klo mmg tak larat sangat la).

just mkn paracetamol utk lega..klau x xde daya nk handle