makan durian

Sape kat sini prgnat makan durian?

26 Balas

Disebabkan sy dah ttc 4tahun jadi ape je bnde y sy rse bhye sy elakkan😂 walaupun pakar pemakann ckp boleh mkn 2 ulas sy tetap xmkn, air kelapa pun tunggu 7bulan nnti bru mnum, xsbar nk tunggu lg 6 minggu je lgi pastu leh bedal air kelapa, air gas dggn nenas mmg sy tolak awal2 sgt takut kena jga betul2 sbb bukan sng nk dpt allah bg rzki ni kne jga elok2😂

masa musim durian byk plk yg blnje durian. pastu time tu plk tahu mengandung dah 8week. mkn jgk sbb x boleh than mmg jenis suka mkn durian. hmpir 2 mggu jgk la ari2 mkn durian sehari dlm 3 4 ulas.. tp jgn samekan dgn sy. lain badan lain ragamnya. kdg2 ade yg x serasi x boleh mkn durian lgsung.

Saya , tp hritu kan musim durian balik kmpung mkn durian saja sbb ada kebun durian sama Pstu esok tu g klinik gula naik 😅

sy makan je seulas dua.tp kalau nk dkt tarikh nk minum air gula lebih baik elakkan sbb nnti gula tinggi pulak

Sy skali mkn 3 bji.. mlm nya tu perut mengeras & kerap braxton hicks.lps drp tu mkn seulas 2 je.. haha.

saya tak suka durian. tp masa pregnant ni, banyak sangat saya bedal durian. alhamdulillah takde ape2.

Sy makan je sampai kandungan dah masuk 8 bulan..so far okay je..kena tgok pada ketahanan diri jugak

sy masa pregnant 5 & 6 bln makan durian ... tp sehari tu ambik seulas je la ....

Sya makan time perut dah 6bulan keatas.. Huhu tak tahan bauuu durian 🤤

sy pernah mkn durian msa pregnant..tp x mkn bnyk.ckup utk lepaskan rasa..