Lepas operite kerap sakit pinggan

Sape kat sini lepas bersalin ceaser sakit pinggang sampai ke tapak kaki...da abis pantang 3 bln pon xok lagi...ada sape2 blh bg pandangan..solution utk sakit yg sy alami ni

4 Balas

sy czer jgk.. tp xsakit smpai tapak kaki.. just belakang jela.. sbb mmg effect sebelom pregnant lg mmg sakit.. bile dh czer ni confirm2 mkin sakit xleh duduk lama2.. atau mgkin baru lg sbb sy baru 40 hri xrase lg.. sebelom ni kalau sakit gitu sy letak ice kat pinggang.. sbb sblom ni sy skit pinggang smpai xleh straight bdn.. letak ais selalu bru okey..

2y ago

koyok mgkin xsesuai.. boleh cuba kot2 sesuai ngn ice.. letak dlm bag pack ye..

ye.. normal..sy dah 5 tahun ceaser pon, masih terasa..lagi² nak period, nangis saja..my sister pon lagi teruk.. sakit smp kena amek injection tahan sakit.. kita mmg kena tahan smp bila²..tu effect epidural..

2y ago

takpe..kalau sakit, cuba awak baring terlenyang letakkan gulungan kain atau bantal kat pinggang awak utk kurangkan sakit..awak boleh jugak sujud lama² untuk kurangkan sakit pinggang .tak pon, tgok senaman untuk kurangkan sakit pinggang ( sy tak tgok pon tp sy buat cara yg tadi sebab sy bukan jenis kuat bersenam...😂) ataupon beli pek yang boleh letak air panas dalam tu, yg mcm ice pack tu..kaison ada, letak kat pinggang.. InsyaAllah membantu..

normal tuh , tapi kalau sakit berlarutan sampai keluar darah ke apa better g cek ke klinik .. sebab masih baru tuh , saya ni dah 1tahun pun masih rasa sakit

2y ago

iyaa puan banyakkan berehat juga ye

Saya tiada pengalaman, tp nak respon soalan awak. Apa kata awak cuba buat senaman kegel.

2y ago

ok..boleh usahakan kerap kegel .