Cepat bersalin

Sape kat sini due date bulan 9 yang dah beranak awal or yang tengah menghitung hari. Apa korang buat untuk bagi ada turun tanda or cepatkan bukaan ye. Due date sye 11/9, harini dah 38 week 3 hari

25 Balas

Sama tarikh due Kita, samalah takde tanda2 nak bersalin lagi.. saya nie dah mcm2 exercise buat, siap pergi travel 9jam perjalanan N9 ke Kel, jalan2, shopping Sana sini.. g umah parents turun Naik tangga, kemas umah n cuci toilet seminggu 3kali.. last2 malas dah nak mengharap, now hadap TV n baring Jew lagi baik nanti dah keluar baby takde dah nak rehat2.. nanti baby dah Rasa nak keluar, dia keluar jugak.. anak YG 3rd 36w6d dah bersalin, YG ke4 nie MCM takde tanda nak keluar awal..

2y ago

Itulah, org kata Makin ramai anak Makin cepat bersalin tapi Kita pulak sebaliknya.. InsyaAllah, Ada rezeki boy Tu.. aminnnn Semoga dipermudah..

sya pon bby sept..egt ke kluar sblom 1sept upanya dh overdue.. mcm2 dh buat snaman ..bjlan,squat,sujud lama2 mseh xda tanda.. cuma mngeras biasa2 tu je..due 1hb..tpi dh xde tanda apa2 lgi dr tmbah lgi smiggu..sbb xde msalh apa2 kn.. 7hb amik surat 8hb serah diri..harap bby kluar sblom tarikh🤲

Sy pn sama due date sept 12/9, makin turun dah perut. Sy bykkn squad or sujud je skrg. Tabda bersalin apa tkda lg. Contraction still on off, dan mucus plug ada keluar sikit time 37 weeks plus. Ank first dlu pn lmbt juga bersalin, 5 days early before due date n tanda bersalin leaking air ketuban.

alhamdulillah.. saya baru lepas bersalin 1/9.. sebab keluar air ketuban campur lendir darah.. due date saya sptotnya 11/9.. saya amalkn minyak kelapa dara sejak pregnant 7 bulan.. lepastu saya banyak jalan dalam mall walaupn dh sarat.. esoknya trus rasa contraction kuat dgn pecah air ketuban..

Saya due 9/9 tapi baby dah keluar 28/8. Dia nak keluar bulan ogos jugak😅😂. Saya takdelah kerap exercise cuma mungkin jenis yang banyak bergerak, pergi ofis naik tangga and balik rumah naik tangga lagi. Warded 2 hari and then terus beranak. Moga urusan dipermudahkan ya!☺️

Saya due 22/9 tapi belum ada tanda ikotkan harini minggu 37 dah. Cuma bila bejalan rasa sakit bahagian ari2 n celah kangkang. Kerap kencing juga sejam sekali n kerap membuang. Time tido malam dah makin tak selesa nak ngiring. Semoga dipermudahkan urusan mommy semua.

2y ago

due Kita Sama.. smoga Di permudahkan

Sy pun dah 38w hri ni, tanda bersalin takde lagi. Stakat ni sy takde buat apa2 lagi utk cptkan bukaan😅 contraction biasa, penat bawak perut, mucus plug, selalu berak, tu je sy hadap skrg ni. Ttba rasa nak buat squat skrg jugak, semoga dipermudahkan buat kita semua sis sis!

due 22/9. 6/9 ni nak kena refer hosp sebab baby songsang waktu 35week. skrang pun kerap mengeras. sejam ada 3-4kali mengeras. mucus plug kerap keluar skrang. doakan baby sy dah dijalan bawah ye. semoga dipermudahkan urusan kita semua

saya 16/9 menanti wktuu je , skrgg 37weeks 5days tkthu la cara nak bagi turun tanda cepat org kata bnykkn berjalan 😅 saya smpai kaki bengkak lenguh duk berjalan pusing 1rumah bnyk kali , harap juga baby keluar awal tarikh 9/9 , first baby ❤️

2y ago

semoga urusan kita ibu2 ini dipermudahkan..bersalin dgn mudah..aminYRA..due date 13/9..harap bersalin awal dr tarikh due..

Saya due 13/9, harini dah 38weeks 3 hari juga. Masih belum ada tanda2.. cuma kerap keras2 dengan sakit ari2 time nak bangun n nak jalan. Kaki bengkak mcm belon dah ni dah taknak surut even dah tinggi kan kaki.. nak pijak lantai sakit kena pegang2 dinding.