Covid time pregnant

Sape ada pengalaman kena covid time mengandung ? Sy demam dah kurang cuma batuk dengan selsema x tahan lg. Apa yg mummies amalkan ?

8 Balas

Sy minum lemon , madu & air suam . Kalau xde lemon , madu & air suam pun xpe .. Lepastu makan strepsil . Ubat selsema tu sis blh try yg ezede .. Sy beli kt farmasi je .. Alhamdulillah , serasi . Moga sis cepat sihat & dipermudahkan segalanya 😊

amalkan kumur dgn air garam mulut 3 kali sehari. dan sntiasa mkn bbur yg suam2. saya amalkan teh cmpur kayu cenkeh dgn buang lawang. di rendam dgn aik pns. dh suam blh minum Alhamdulilah tak smpai 1 mnggu dgn izin allah. pulih.

sis cuba rendam hirisan lemon + bunga cengkih (jgn letak banyak) dlm air suam. minum setiap hari. utk sakit tekak, saya ambil bewell lozenges (kordel brand). pregnant mommy safe utk ambil lozenges ni sbb oat based.

saya pun baru baik dari COVID..sakit nya jangan cakap lah tapi alhamdulillah dah makin pulih..cuma batuk² je masih ada lagi ...

air kelapa muda.. buah oren.. ekkan jajan atau mknn manis².. sbb mse kuarantin ramai bg jajan.. bile mkn tekak rase xselesa..

mcm saya banyakkan minum air suam and sapu vicks dkt leher. InshaAllah berkesan sis

mudahan cepat sembuh dgn baik tanpa mudarat 💐

saya pun post covid tk baik2 lgi batuk selsema,.