tolong sy

sapa2 taw x nk hilangkn sakit perut.. sy bru 17mgu...klu mkn vit zicofer tu.. sy jdi sembelit.. najis pon x elok.. nk kena teran2... klu sy benti...najis tu jdi elok... tp 2 3 hri sy jdi cirit birit...perut pon keras meragam..2 mgu lepas bru je kena mcm ni.. siap ngn keputihan ketul2 n lepuh kt bhgian sulit.. 4 5 hri baik... ni jadi balik.. cirit birt.. sbb cirit birit sy mkn blik zicofrer tu x cirit birit dh.. tp perut x henti ragam....maaf la klu bhasa sy kasar... menaip smbil menahan sakit

14 Balas

Sis blh request doc ubt lain selain zincofer..sbb xsmua org sesuai dgn ubat ni..mcm sy dlu pn doc bg zincofer..sy xleh mkn zincofer nti sakit kepala truk n rs mcm nk pitam... Trus doc tuka kn sy iberet.. alhamdulillah lepas tu ok..sbnrnye byk option lain lg tuk sis plih ubt tuk mkn selain.zincofer.. nti ms chckup monthly sis jmpe doc or nurse bgtw k..mntk dorg tukarkn sis ubt lain.. mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Mmg mkn zincofer boleh sembelit najis pun hitam means ubat tuh larut dlm drah sis..kena perbanyakkan mnum air msak..mcm sy mkn zincofer air masak jgn ckp lah 3l sehari alhamdulillah boleh buang seperti biasa..tapi kalau mkn zincofer sis kena cirit birit so kena tkar ubat mksudnya ubat tuh ta sesuai dgn sis..

3y ago

sebelum nie saye makan iberet..manjang cirit..ingan bende tu normal..tuka kepade maltofer..ta cirit...elok je pon..tapi hb baru nie 11.2 turun 11..tu risau...mungkin sebab ta jage makan kod...ke saye salah.

Banyakkan makan sayur2 hijau n minum air kosong sis.. saya pun kerap sembelit sampai nk masuk 5 bulan.. now dah 7 bulan, asal buang air kecik, msti nk buang air besar skali.. lancar je keluarnya 😁 alhamdulillah dprmudahkan..

mcm saya sis , waktu selepas kawen consume iberet , tapi perut jadi angin yg bnyk dah la gastrik .. cirit birit , pegi scan baby semua , doc tuka folic asid dia je .. alhamdulillah okay setakat niy

4y ago

Saya pun sama. Doct tukar folic acid ok

Sy makan zincofer awal2 dulu taik keras and sembelit. Lepas tuko ubat lain contoh now sy makan saigobion tahi jd lembut dan mudah berak.

Cirit birit minum air masak byk ye sis. Takut dehydrate. Sye pun pernah alami. Kalau teruk sgt terus refer doktor

Sis cuba cerita kat nurse dan doktor, minta tukar ubat. Semoga cepat sembuh ye sis. Aamiin.🤲🏻

Sy mkn maltofer, gnti zincofer. Sy xmkn zincofer sbb xboleh telan 😅 klu telan je mesti kluar balik 🤣

4y ago

Sama la kita. Sedap sikit yg nih.. Cm coklat.

mgkn zincofer xserasi ngan sis.. kene bgtau doc blk, doc akn tkr ubat len..

Minta doc tukar ubat..dosage zincofer tggi..cube mnta tukar obimin