nk tnye

sapa sini pernah minum air gula?rasa apa yee? byk ke doktor tu bgi?ramai kata rasa loye..meh lh kongsi2 pengalaman..jumaat ni doktor suruh dtng minum gula dgn dgr sikit ceramah..

70 Balas

Sye ari tu first time mnum air gula..... Air gula nurse bg dlm 1 cwn.... So mlm tu sye dh siap2 pose smpi pg.... Skli teguk je sye mnum air gula sye wt mcm mnum air msk...sbb dhge sgt pose dr mlm kn..Lps mnum ar gula mmg trse pning2 pale, nk mnth...

5y ago

😆😆😅

Smlm sy juga minum air gula untuk kali kedua . Tak rasa loya lgsung. Sebelum minum je terasa kemanisan nya . Dh minum dua kali teguk je sbb dahaga kena puasa . Di kk sy dapat air gula perisa oren dan sejuk . Tak terasa loya bg sy , sedap sedap je .

5y ago

Loya sangat2.. jenis tak minum air manis gula plk. Sampai pening x leh drive balik, kne duk bilik menyusu 2 jam tu.

xde apa la tu..yg penting awk puasa dr tgh malam tu sbb nk tgk gula awk naik ke x lps minum air gula tu..bg sy air gula tu lg ok dr telan obimin mineral yg besar tu.hahahaha..air gula x bole nk minum dgn air kosong..kena minum air gula saja.

Biasa je rasa dia 😊 ada sstgh KK ada perisa2 lg, KK tmpt sy air gula biasa je tp xde la meloyakan cuma manis sgt2 .. sehari sebelum mnum air gula tu byk2 kan la mnum air kosong .. alhamdulillah result sy ok je so mnum sekali je la..

Sy bru minum air gula mgu yg lps,mmg lbt abisnya sbb panas suam2😭bln 10 kna ulang minum lg skali..tp gula sy ok xda masalah,member hrtu pun minum 2 x..huu paling xsuka minum air gula,lg baik suntik ambik drh tu dr mnum gula😅

Alhamdulilah sy first time minom tdi.suruh suami mai awai sbb nak minom awai2.air die mcm suam2 lagi.jd xlah pekat sgt.minom 3x teguk pelan2.mula ok.lpstu dlm mse 2 jam tu pening2,loya2,tp tetp tahan demi baby.hehheh.

Ni air gula Saya minum buln lepas. 296 mL. Rasa ok, cuma manis sikit, boleh cover dengan air kosong kalau xnak lekat Kat tekak. Tapi almost termuntah jugk la, sebab minum skaligus kn😆. Lepas 2jam check darah lagi

sy minum yg spital dia bancuh ngn air sjuk.sedap la x loya.minum yg kd bg 3 hri lepas 2 kli teguk je sbb rasa cawan tu panas msti bncuh ngn air suam...nk pikr sedap memang xla tp ksihatan badan jela so minum jela..

Sy minum kat klinik swasta punye..mmg x akan minum yg kk..tobat dah xnak minum..bila teringat rasa nk muntah.yg klinik swasta dia bagi 1 botol kecik.rasa mcm 100 plus sket..xde lah rasa loya bila minum..

Alhamdulilah, saya mula mula minum rasa okey, sampai separuh tak boleh telan dah. Last last saya fikir dulu macam macam aku boleh telan tak akan sebab anak aku tak boleh telan. Alhamdulilah habis jugak