Terlepas puting

Hi, saya nak tanya. Saya bf anak, tapi dia akan menghisap sekejap je sbb after that kalau puting terlepas dari mulut dia akan terus menangis dan taknak masuk dah. Dia akan unlatch bila menggeliat/kentut. Bila dah tenangkan dia, try lagi dia akan menangis semula. End up kena bagi susu perah dlm botol . Normal ke baby mcm tu? #bantujawab

1 Balas

Baby brp month? Keep on offering your nipple. Kalau biasakan dgn bottle, tu yg nipple confused. Baby lagi suka teat. Kalau sis bersedia nk jadi epmom, go for it. Kalau saya tak sanggup, teramat letih. Tu yg motivate me to just hulur my nipple sampai baby nak balik. My first child pun bottle, my second fully df.

6mo ago

2 months awal lagi. It’s okay keep offering saja time siang tu. So far my experience saya bg time dia betul2 lapar nk susu. Time tu dia auto latch time kita hulur nipple