MGTT (Minum Air gula)

Sapa minum air gula dia sangkut gdm tapi bile buat BSP okey pulak bawah 5 siap hypo sikit ptg tu pdhal mkn bubur dh. ? harap tkde laa kene insulin ke apaa . Hujung bulan ni baru nak jumpa doktor balik pulak.

MGTT (Minum Air gula)
12 Balas

Saya jg masa minum air gula sangkut gdm 10.6, skrg 2minggu sekali BSP result oke saja di bawah 6. Saya tiap hari makan seperti biasa aja, cuman hari bsp tak minum air manis. Biasa pun seldom lah. Gdm on diet aja klo result cantik, tak prl obat or insulin sis.

Sama la result 12 jugk 😂😂 Doc cakap tinggi sangat ni tapi bila bsp normal pulak.. rasa mungkin sebab dinner lewat sebelum start puasa mlm tu, dah tu siap mkn nasi lagi 😅😅

3y ago

mgkin kot sis..sy mlm sblm puasa kul 10 dan lg mkn bihun sup+smbal kicap brtmbh lg...

Sama la date kita sis hehe...time minum pun sangkut juga...tp syukur time bsp smua normal..so kena control diet sndri ja la doc ckp...

Sy mase minum air gula tinggi Tp smlm buat pagi je tinggi yg lain semua ok.. esok kena amik lagi sekali sbb nk tngok sekali lg.. huhuhu

4y ago

Pagi 5.9, thari 4.6, ptg pukul 2 4.5, ptg pukul 630 4.4

saya pun gula sangkut, kena 8.6, so skrg ni buat BSP, memang bila buat semua bawah 5,pelik betul la 😂 pdhl makan banyak jugak

4y ago

Hahah kann.. Haish..

Sy pn sangkut msa mnum air gula..setiap kali bt bsp ok je..alhamdulillah lps bersalin dh x sangkut gula

4y ago

Xda bg ubt pn..just control diet..nt doc sarankan cara pemakanan utk kita..seingat sy klu mlm..jgn mkn lbh dari kul8..klu lapar mkn bskut je..tu 2keping cmtu je 😅

Kalau sy bacaan gtu buat bsp sebulan skali je... Tp yg 3.9 tu agk rendh ckt la...

4y ago

Harap la mcm tu sbb ssh nk pi ulang alik klinik jee suami keje sy xreti drive. Huhu. Haah rendah sbb mngkin sy mkn bubur sikit je time tu. 😂 tu lapar huhu.

Saya..minum air gula sangkut..bila cek bsp ..jumaat masuk Kali ke 3 buat bsp

4y ago

Ok tak result bsp sis?

Ok ni sis...cuma gdm on diet je..jg mkn minum..xde insulin..

mcm saya sis.. minum air gula sangkut 8.6 buat bsp ok je..