berat turun...

Sapa die gdm diet control ...berat sister2 semua ok x...Sye kena tahan wad Sebb gula tinggi terus jaga makan... alhamdulillah gula okk...tapi tulah berat turun mendadak 3 kg turun dlm masa 2 minggu...so nurse bising n lagi 2 minggu kena DTG jumpa Dr n die nk berat naik 500gram...tapii tadi saja timbang berat turun lagi 200gram...??...stress lah ...ada xyh macam Sye ..MCM mana nk berat naik tapi dlm masa yg sama kena jaga gula jgn kasi tinggi...dan efek kt baby x kalau berat kita turun...??

2 Balas

Blh tahu brp berat sis? Saya GDM semasa hamil. Dlm masa yg sama saya obess. Spjg kehamilan lps, selama 9bln hamil berat saya x pernah naik. Turun turun dan turun. Doc kat KK x kata apapun. Nurse pun x kata apa. Sy kurus semasa mgandung. Berat dari 87 turun ke 73kg. Semasa melahirkan anak, baby sy kurg gula. Under pemantauan skjp, lps tu baby sy ok. So tu nak tau sis ni gemuk ke tak. Klu gemuk mcm kes sy, rasanya xde apa nak dirisau kot. ☺️.

5y ago

Kan...so dh lah Sye MLS nk pike pasal berat janji gula okk...heheh...tu lbh penting kan...

eh boleh turun byk tu skli . hmm sy lak risau naik mendadak smpai 5 kg sebulan .

5y ago

haha sy mslh mkn waktu mlm je . siang taknak mkn . mkn mlm sbb tggu suami balek keje . tu yg naik mendadak . gdm takde . risau naik sgt