CYST MASA PREGNANT

Sapa dekat sini masa pregnant ada cyst? Boleh hilang x cyst ni

2 Balas

Normally, cyst ni akan kecut sendiri and turun time bersalin. Meanwhile ibu jangan makan makanan yg bersoya, cheese, kulit ayam semua (ayam pun kena kurangkan or makan sekali-kala), jgn makan makanan bermanis, white sugar, white bread semua. Minum byk air suam and pakar OG perlu nasihat ibu if have to remove the cyst through laparoscopically or surgery kalau size nya besar sikit. Tanya pakar OG juga ya for further clarification.

2y ago

thank you share info

Masa awal2 pregnant, doctor detect ada cyst. Tapi doctor nasihat jangan risau sebab cyst ketika hamil tidak berbahaya & boleh kecut sendiri. Saya jaga pemakanan, elakkan makan bersoya, processed food, fast food, minuman kafein. Alhamdulillah scan 3 bulan, cyst dah takde Mungkin sis boleh jaga pemakanan dan dapatkan nasihat doktor

2y ago

terima kasih share info