Cyst waktu pregnant

Hi mommy, nak tanya.. semalam saya scan baby 8minggu then tiba tiba doc scan ada cyst tapi kecik. Normal ke ada cyst waktu pregnant? And boleh hilang kan cyst tu? Siapa sama macam saya?

9 Balas

Tyme awal2 preggy dlu, sye pun ade cyst.. 3 ketul tp less than 1cm.. Dr ckp x bahaya n akan hilg sendri.. next checkup memg da xde.. So jgn rsau ye Mommy.. cuma next scan bgtw je Dr tu psl cyst.. utk check ade lg ke x..

normal... saya scan waktu 9minggu, ada cyst 2cm.. doc kata takmenganggu perkembangan baby.. lepastu, scan dekat kk waktu 16minggu, cystnya dah hilang...

Normal je. Dulu masa scan 6-8week saya ada cyst. Lepastu buat NT scan masa 13week, cyst dah hilang sepenuhnyaa. Alhamdulillah

Normal sis, saya pregnant 1st n 2nd pun ade. Itu cyst akan bantu support pembesaran janin, lepas 3 months hilang sendiri

Saya awal pregnant ada cyst 2cm dkt ovary, tp mkin baby besar, cyst tu mengecil n skng dh hilang cyst

Saya sis. Ad 4cm. Mmbesar jd 5 then 4 smpai skrangg. Doc ckp kurng dari 5 tak bhya. Hrap mcmtula.

Normal pn.. Tp jgn risau jika cyst xmembesar kira ok.. Lame2 dy akam hilang

normal jaa sis klu bkn size bsar . size kcil dia akan mnghilang sndri juga

Jadi cyst time pregnant ni biasalah ya.

7mo ago

Bergantung pada cyst. Ada yg mengecut, ada yg membesar bersama baby sampai kena operation. Jadi sis kena sentiasa pantau