Pregnant 7w tp ada cyst 2cm

Hi nak tnya ibu2. Sy pregnant 7w. Sy ada cyst dlm 2cm di sebelah kiri. Mmg ada sblm pregnant. Skrg ni tgh sakit perut berdenyut di sebelah kititp x heavy. Sapa ada pengalaman pregnant ada cyst. Nnti akan hilang tak cyst tu?

1 Balas

Sy sblm pregnant mmg dh ada cyst kiri kanan..xsilap kiri besar sikit dr kanan..kiri 5cm lebih, kanan 2cm. Doc akan monitor je and ada pilihan kita nk buang cyst tu masa tgh mengandung atau lepas bsalin tp ada rsiko dia. Klau cyst tu bsar, doc takut cyst tu twist je and buat kita rasa sakit sgt. If msa mngandung cyst xsemakin mbesar ok la. Msa mngdung sy kne refer pakar utk monitor cyst sbb cyst bsar..tp ajaib nye, lpas bsalin cyst dh kecut.alhamdulillah scan baby kdua, cyst xnmpak dah..😄