Vitamin

sapa cini boleh suggest vitamin yang bagus...xperlu makan vitamin klinik kerajaan bagi..

10 Balas

Awal-awal sy beritahu nurse taknak ambil vitamin klinik sebab masa first pregancy tu tak boleh telan. Jadi saya ambil multivitamin shaklee iaitu vitalea sekali dengan iron untuk naikkan HB. Alhamdulilah HB maintain je. Yang lain-lain ambil fish oil omega guard, kalsium ostematrix sebab tak boleh minum susu, vitamin C, Bcomplex + folic acid, ESP protein untuk tenaga. Alhamdulilah sepanjang pregnancy tak lembik walaupun selera takde sangat. Nasi pun tak boleh telan masa awal pregnancy dulu. Hehe Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Pembimbing Rakan Penyusuan Anda Malaysian Breastfeeding Peer Counselor #Breastfeeding_FA #mbfpca

Depends dgn penerimaan badan. Sy makan je yg kk bagi, nanti topup dgn supplemen lain like calcium, neurogain. Obimin plus pun okey je. Setakat ni syukur hb pun maintain 12 je tak kurang dari tu.

Vitamin yang kk bagi tu kena makan sis... Kalau taknak jugak beli di farmasi... Ada banyak jenis... Untuk ibu mengandung... Tapi kandungannya sama ja dengan ubat yang kk bagi...

Macam saya tak boleh telan zincofer (muntah) jadi doctor suggest iberet dan saya kena beli di luar :)

Free tak bermakna bukan yg terbaik..

4y ago

kannn.. x silap sy wife TMJ pun mkn vitamin kk je mase peknen😀

Saya makan yg kk bagi ja

neurogain & ganilia

Vit kk bg tu bagus

Blackmores.

Obimin