bakar terung dikatakan anak yg bakal lahir hitam

Sapa ada pgalaman bakar terung n makan terung bakar dikatakan anak yg bakal lahir akan jadi hitam.. Sdehnye bila kakak sendri bkata bgtu. Tlg doakan anak saya shat dan djauhkan dr perkara sbgtu ye.

22 Balas

Ooitt.. Mana ada smpai macam tu.. Mengarut tu smua.. Akk masa pregnt ank ke4 mmang suka makan terung bakar cecah sambal asam... Alhamdulillah okok jek anak dara akk.. Jgn percaya lah Dik... Maybe kakak adik tu takut adik habiskan terung Bakar tu kot... 😁😁😁 Pedulikan je kakak adik tu.. Orang pregnt boleh makan terung.. Tak de masalahnya.. 😉

4y ago

Sama kasih Dik.. Smoga adik n bby sihat adanya.. Aamiin.

😂😂😂😂 zaman 2020 pun masih ada yg percaya. Anak tu terhasil dari gabungan gen mak bapak dia la 🤭🤭 Klau ada keturunan kulit gelap memang akan gelap jugak tak kira la belah wife or husband. Apa hina sgt ke klau baby kulit gelap? Saya mmg tak suka klau org suka diskriminasi warna kulit ni 🤭🤭

4y ago

Mcm sy ,, mak sy putih ayah sawo matang,,, adik beradik lain semua cerah2 ikut mak,, sy sorg je dlm family ikut kulit ayah ,,, hahaha nk bt cm ne genetik kan redha je,,

Mcm sy org ckp mkn kicap,mnum kopi nnti ank itam...sy mmg la cerah,masalahnye suami sy pon gelap,so nk dpt ank bkulit gelap tu xmustahil,bukan sb mkn kicap ke ape😂..abaikan je sis,klu Tuhan nk bagi ank gelap,walau kite putih tetap dpt ank gelap...jgn stress2 k...

Tlg di jwb begini next klo org bilang wrna kulit, “Jd klo makan yg ga di bakar nanti anaknya bakal jd wrna purple donk, makan orange jd wrna orange, makan apel jd wrna merah.” Hahahaha. Wrna kulit itu dari gen kita ga ada ngaruh makanan.

🤣🤣💦🤣🤣💦 Istighfar banyak2. Semua ketentuan takdir Allah yg aturkan. Tapi takdir boleh diubah dengan doa. Semoga anak sis sihat walafiat & terhindar dari segala ketidaksempurnaan. Aaamiinnn ya rabb.

Mitos je tu...kena pikir dgn logik,terung xde kena mgena pn.terung xbsalah😂.jahatla mulut buat org risau gitu ..sis jgn sedih2 stress..pikir baik2,doa baik2,ckp yg baik2,buat pkara baik,insyaAllah semua baik2..

Genetik percaya la tp tu mitos org dlu2 je..ape yg sy tau, sbb bakar tu kan takot ada arang melekat kat mknan, kan tak bagus tp now ada magic pan..ok je..hehehe..

Sis.. Baby ikut genetik mak ayah dia.. Klau makayah dia hitam.. Hitamlah budak tu.. Suru kakak sis tu belajar menyelami benda yg benar dri mitos

Apa masalah kalau anak hitam sis? Lagi2 kalau mmg keturunan dh ada kulit gelap.. hmm. Tp xda kaitan pn terung dgn gen anak

Mitos Je tu.. Sya pown prngnt ni Suka mkn terung bakar, sama ank2 sblm ni.. Tapi syukur alhamdulilah ank sya putih