Tempoyak terung

Betul ke orang cakap tak boleh mkan durian/tempoyak & terung masa mngandung?? Harini saya buat tempoyak & pajeru terung ,lepas mkan tetiba tfikir nak search pantang mkan durian.. stakat ni rasa ok je.. usia kndungan 20minggu

4 Balas

ikut badan juga sis, ada stgah org tak okay makan, mcm saya time preg. dulu pun makan tempoyak so far alhandulillah okay juga, just durian tuh ja la tak berani , trim3 baru makan sbb musim dia, so tak tahan n mil pun bagi tapi limit gak.

7mo ago

ok tq info sis.. alhamdullilah badan saya pun boleh trima tmpoyak .laju licin nasi😆

boleh tapi jangan berlebihan rasanya ... kalau badan rasa lain or baby rasa kurg gerak better kurangkan ... kalau tkde pape makan jeh .. macam saya takleh 😂 jadi semput . Hahaha

7mo ago

ok tq info sis.. alhamdullilah tmpoyak nya slamat dah masuk dlam perut..

sy dr first trismeter dah bedal je makan durian and tempoyak sis . tak salah pon makan tapi jangan dalam kuantiti yg banyak . cukup sekadar merasa sikit2 sahaja

7mo ago

tq info sis. alhamdullilah tmpoyak slamat dah dalam perut..Lama dah tahan nak mkan sambal tmpoyak

Boleh je insyaAllah. Saya dulu awal2 sbelum tahu pregnant lain macam suka durian dahlah bukan musim durian😆 tetiba esok tu cek double line. Now dah 21weeks

7mo ago

alhamdullilah sis , tmpoyak slamat dah masuk perut.. sis pun take care,moga dpermudahkan segala urusan shingga bersalin nnty