Hamil pada usia 30an

Sapa ada pengalaman hamil pada usoa 30an Boleh share pengalaman #SeriusTanya #firstmom

39 Balas

sy pregnant umur 30.. baby lahir bulan 2 hari tue.. Alhamdulillah semua okey bby sihat sepanjang mngandung tekanan darah kencing manis semua okey xdak masalah ..cuma bila perut dah mkin besar perh dia punya penat xblh bawak bincang hahaha .. jalan kejap pun mengah.. tp kuat gak pergi keja .. jgn skip mkn ubt yg doktor bg cari supplement yg sesuai dgn pregnant.. bnyk minum air kosong.. . ada org kata klu minum susu soya inshaAllah anak kulit putih.. sy xsuka susu dgn soya.. sy minum air yogurt yalkut ka dgn mkn yogurt plain campur dgn buah .. dah nk dekat2 tarikh bersalin sy amalkan air kelapa.. Alhamdulillah bby kluar putih sihat kulit.. inshaAllah..

saya mengandung anak pertama umur 35, slps 10 thun tunggu.. skrg baby dah nak masuk 5 bulan. so far semasa mgandung semua ok, hb ok, tekanan darah ok, cuma berat selalu naik lebih dari sepatutnya 🤭 yg lain2 semua ok. mengah2 tu biasa kot, semua ibu mgandung pun mengah2 bila nak due. cuma kurangkan kerja2 rumah yang lasak2 la. bab makan tu makan mcm biasa je.

Sy mengandung Di usia 43. c-zer & BTL sebab dah ke-3 Kali c-zer. jarak anak 14 tahun. sblm baby ni 5 kali keguguran. syukur, harini Hari ke 20 baby..baby sihat, syukur. masa mengandung tiada gdm, HB sentiasa 10 ke atas.masa dekat hari c-zer Hb 14. BP normal.cuma masa c-zer Naik sikit..jangan risau..bykkan berdoa.. semoga dipermudahkan semuanya

sy mengandung ank pertama umur 35...skrg dah 8 bln...bln 5 due date..memula je hb low...pastu dah ok..ujung2 ni kne kencing kotor pun dah ok...cume kne banyak berehat...boleh buat keje umah skit2 pastu rehat..nnt buat LG skit..xde alahan teruk cume cepat mengah je...MKN nk masuk trimester 3 kurang skit..ujung2 ni dah kuat MKN..

Sekarang pregnant anak ke 3 umur 34. Badan selalu rasa mengah, mula demam teruk 2 minggu lepas tahu pregnant 5minggu. Sekarang dah hampir 3bulan masih rasa demam tak baik2. Tapi bila scan Alhamdulillah kandungan tak ada masalah. Itu pun bersyukur sgt sebab ibu tak sihat takpa. Anak dalam perut sihat tu yg paling penting🤲🏻

Saya mula pregnant umur 31 tahun, genap selepas setahun kahwin. Sekarang 24 minggu. Syukur alhamdulillah, tak sangkut GDM, HB pun cantik. Even perut tak besar mcm org lain, tiap kali checkup & scan, baby membesar ikut minggu. Saya doakan semoga ibu2 umur 30tahun keatas selamat bersalin & baby sihat. 🥰

sy skrg preggy 38week umo 32 taon..Alhamdulillah spnjang preggy xde msalah apa²..hb ok, xde gdm..cuma obes je la sbb msa buka bku pink berat 79kg..skrg dah 86kg 😂 bdn pun tak larat dah nk bawa..x sabar nk jumpa baby 😁 jgn fkir negatif awk..just enjoy the pregnancy journey ok 🥰

Sekarang tgh pregnant anak ke2 minggu ke 32 umur 34. Anak 1st umur 28. Memang terasa beza dr segi tenaga. Tu pun sebab dulu pregnant berat baru 64kg. Ni dah 80kg memang la cepat mengah. Tapi alhamdulillah xde apa2 masalah. Banyakkan makan healthy food buah2 sayur n minum air kosong.

3mo ago

Eh. Sama lh kite sis! Sy pun prgnant ank prtama 28. Ank ke2 34. Mmg terasa sgt lainnya kan😭 igt sy sorg je rse mcmtu. Dri segi tenaga ya Allah….. x trluah dgn kata2 penat nya tu. Mmg dh ckp kat husband. Ckup lah 2 ni. Dri prgnant, brsalin, pantang. Fuuu. X sggup nak ulang semua tu lg 😂😂

Sya mgndung first msa umur 29 near to 30 lah tu kn, hihihi bdn cepat letih lebih2 lagi kena morning sickness yg teruk smpai admit ospital, pemakanan kena jga utk kekalkn hb n elakkn kencing mnis, mengah keletihan xyah ckp umur2 kita cm tu pda sya mmg kecergasan ada sikit berkurang

saya umur 30 .. pregnant 12 week.. kandungan ke 3.. anak sulung dah 5 tahun.. yg kedua tak survive.. eksited sgt untuk pregnancy kali ni.. letih lain mcm.. huhuhu.. harap dapat la bersalin kan dia .. x sabar nak tgok muka ikot sapa..