Tuam Bayi Lelaki

Sampai umur berapa ya kena tuam baby? Especially baby boy ni..

12 Balas

sy tuam smpai umur dia 2-3 bulan..tuam stiap kali lepas mandi..2 kali sehari..pastu kurangkn sekali sehari..pastu try jugak beberapa hari x tuam.. Alhamdulillah dia x de meragam pun..so lpas tu dh stop sbb malas dh nk tuam..😅😂

Saya mula tak tuam. Sekali baby punya kemaluan tu besar sebelah. Pergi klinik check. Balik tu terus tuam. Ade la sampai dia umur 3 bulan rasanya. Lepas tu malas nak tuam. Sebab baby pun tak meragam.

2y ago

Bagitahu doktor kk. Refer ke hospital. Da check. Bukan angin pasang. Cuma ade air je. Dia elok sendiri. Tapi tuam la jugak kadang kadang sambil selawat.

2,3 bulan pertama tu memang selalu kena buat. Kalau tak buat macam tu, esok pagi mommy tu akan jadik mcm mata beruang panda la gayanya...

2y ago

Sebab mommy tu satu malam tak tido la sis.... Kalo dah si kecik tu dok meragam x henti sbb kembung perut

Ikut kerajinan mommy😂 sy 2 bulan pertama je tuam pagi petang, pastu beransur ansur sekali sehari, masuk 4-5 bulan dah tak rajin😆

2y ago

hehe sama lah.. ayahnya buat bila sempat je..

Tak pernah tuam bayi perempuan sbb anak kuning asyik masuk keluar wad & duduk rumah mertua sdgkn tuam ada di rumah agak jauh.

2y ago

Sbb nanti dia senang masuk angin perut rajin kembung yg paling risau telur dia sblh bsr/lanyut. Kalau dh jd cm gtu mmg tak dpt tido lah mommy dh lah ade anak kcik ni mmg x cukup tido 😂

Saya tuam sampai umur 6 bulan. Sbb baby hernia. Pusat timbul. Alhamdulilah skrg da setahun. Pusat ke dalam dah

Sampai setahun,, tp brpe bln 7 ke 8 mcm tu dh jarang2 tuam anak pun dh tak reti ddk diam.

sy buat smpai 3 buln.. alhamdulillah cntik telur dia😊Dan xpernh kembung perut..😊

sy buat dalam tempoh berpantang je sis. Pstu x buat dah

Anak kami 4 bln masih tuam.