Saya 23minggu tapi tadi buat detail Scan doktor cakap besar baby baru 21minggu. Normal ke ek??

Sampai doktor suggest minum susu utk bantu besarkan baby

9 Balas

sy pun doc suruh minum susu sbb takut baby kecik sbb hb low . dia ckp takut perkembangan baby tak ok sbb maknya hb low je . susu dia kata tak kesah susu pape . sy mnum Fernleaf full cream tp so far scan baby ..dia ikot weeks yg betul .

xpe..bnyk Mase lg..bb makin cpt mmbesar.. insyaAllah..mkn mknn berkhasiat n lengkap..blh ambik produk tenusu.. cheese..daging merah.sy pun mcm tu jgk dlu awl2 bb kurang berat..tp makin lme cpt mmbesar..36 week tu dah nk cecah 3kg

Saya dah 27 week tapi scan baby 24week sebb puasa haritu. Lepastu mmng saya bntai makan je.. sebb baby nk kasi bby cukup mkn. Alhamdulillah baby dah besar dengan mak mak dia sekli membesar🤣

sepatutnye size baby kne sme dgn usia dye.. ikut je nasihat Dr.. nant peg checkup kk, dgr plak ape saranan Dr kk..Klu x ok, slalu nye kne refer pakar.. Tp klu x kne peg pakar, kre ok la tu..

saya minum susu dutchlady , scan aritu 30 minggu berat baby dah 2.4kg . skrg dah 35w , tak tau la berat nye berapa.. next week scan untuk 36w plak ..

Minum susu anmum . Sy dri awal prgnnt sampai skrg bby mmbesar alhmdulilah ikut minggu . Graf pun cantik je . Sebb ddk atas line je .

12mo ago

Maybe tk sesuai pada awak . Cuba brand lain . Janji susu prgnnt

Aah dr pon ade pesan minum susu and pil kalsium cuba awak minum susu inshallah boleh naik tu minum dari skrg.

sama mcm sy,kurang 1cm dri usia kehamilan sbnr.. tp tetap normal asal jgn kurang 3cm..

Ade tanye doc tak? Kalo dah tanye, ok la.