rusuk kiri sakit

Sallam,saya pantang ke 7 hri,kenapa yah rusuk kiri sakit,bernafas panjang rasa sakit,nak batukpun sakit,ada yg pernah mengalami? Baru kene pas maghrib tdi,risau pulak

3 Balas

Sebab tulang kita akan mengembang ketika bersalin.. Ini menyebabkan rasa sakit pd bhgian pinggul dan rusuk

5y ago

Ya sis

Wslm.. sama dgn saya sis rusuk kiri sakit. Tapi lps berurut alhamdulillah tak rasa dah.

Normal sis... Sy pon tgh berpantang hr ke 27, bhgian pinggang n pinggul mmg sakit