30week kenapa sakit eh dkt tulang rusuk kiri kanan tu dada kalau kencing mencangkung.

Sakit tulang rusuk

4 Balas

Normal, sbb baby dah besar n bila kita cangkung dye akan menekan .. saya skrg nak kencing atau berak , mmg kena pakai tandas duduk tu . Suami siap beli kan kerusi khas utk tandas tu .. kalau tak mmg seksa nak membuang

Biasala sis..baby makin besar.. byk mkn ruang utk dia.. dia start tolak organ, ligamen and otot2 sekeliling dia dah.. kita pun rasa sesak nafas dh bila trimester ketiga ni

kalau baru lepas makan lagi rasa tertolak2 makanan nak bg keluar seksa betul kalau terpaksa guna tandas cangkung kan sis 😂

normal sebab baby membesar.. bila duduk position macam tu jadi sempit.,