trimester pertama mual teruk

as salam.sy pregnant 10minggu 6 hari..sy mengalami alahan teruk tak bole mkn pape..semua mkanan sy muntah..sampai sy gastrik tak lalu makan pape..untuk sesekali gastrik ni adakah effect dekat my baby...sy risau kt dia.tp sy xkuat nk lawan mual ni..sy try mkn jgk..cuma waktu mkn dh tak menentu..apa tanda2 kandungan sy bermasalah.ad yg pernh alami mcm sy x

17 Balas

Sy pun macam awk... Makan je muntah balik... Tp kena try & error... Mcm sy xlalu makan nasi.... So sy amik mee, bihun.... Lepastu sy xboleh makan ayam... Mkn dlm kuantiti yg sikit tp berulang