hospital kerajaan boleh ke buat detail scan

Salam..sy ni bekas pesakit kanser setahun yg lps telah pon buat kimoterpi dan radioterapi skrg dh pregnant 18 minggu..doktor sarankan sy boleh pregnant dlm mse 2 tahun slepas sakit.tp sy dh pregnant lak skrg ikutkan doktor x bagi atas risiko sakit. Skrg ni alhamudlilah sy x ade ape2 sakit hanya 2 bulan skali je doktor pantau kena dtg chek up di hospital..skrg ni sy pon risau jugak kandugan sy ni ade ape2 masalah risau cacat ke ape..risau ubat kimo tu msih ade lg dlm badan ni.doktor pon risau mcm tu..skrg ni bajet sy kurang nk buat di klinik brbayar boleh ke minta nk buat detail scan di hospital kerajaan..sy 24.12.2019 ni kena jmpe dengan doktor pakar o&g boleh ke buat dgn doktor tu.sy nak tengok samaada anak sy sihat ke tidak sempurna ke tidak tubuh bdan dia..ade ke sape penah buat detail scan di hospital kerajaan?

2 Balas

Tu tak pasti, sis ada bajet dlm rm50 tak, sbb klau scan biasa je dkt klinik swasta murah jee

Try laa tnya dkt hospital sis